Για τη ζύμη
- Ανακατεύετε με το χέρι μέσα σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι μέχρι να γίνουν τρίμματα (σαν βρεγμένη άμμος).
- Προσθέτετε, σιγά σιγά το νερό και συνεχίζετε να αναμειγνύεται μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Για τη γέμιση
- Bάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη αλάτι, πιπέρι, και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σβήνετε με το ξίδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά, τα βγάζετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και την ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους 0,5 εκ. Βγάζετε την πάνω λαδόκολλα, αδειάζετε τα κρεμμύδια πάνω στη ζύμη και τα απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντας γύρω γύρω ένα πλαίσιο.
Κλείνετε τα πλαϊνά, σκορπάτε το μανούρι σε ακανόνιστα κομμάτια από πάνω και πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανο.
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε δική σας ζύμη, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε φύλλο κουρού.