pagoto vanilia
ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (FROZEN YOGURT)
13 Ιουλίου 2016
melomakarona
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
5 Δεκεμβρίου 2016
Show all
mpiskota-me-mauvri

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

Προετοιμασία
Μερίδες
36 μπισκότα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  3. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας ελάχιστο γάλα, αν χρειαστεί.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 1/2 εκ. περίπου και κόβετε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα (αστέρια, δέντρα, φεγγάρια κλπ.)
  5. Ψήνετε σε βουτυρωμένο ταψί 25 λεπτά στους 175οC.
  6. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, διακοσμείτε με γλάσο.
  7. Για το γλάσο ανακατεύετε περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με ένα ασπράδι αυγού και 1-2 κου. γλυκού ξύδι. Αν θέλετε προσθέτετε στο γλάσο χρώμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζετε τα μπισκότα με τρούφα χρωματιστή ή σοκολάτας, πριν στεγνώσει το γλάσο.
ΥΛΙΚΑ

360 γραμ. + 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

μια πρεζα μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

180 γραμ. βούτυρο

120 γραμ. μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal