108-panacotta.webc
Πανακότα με Σάλτσα Φράουλα
23 Φεβρουαρίου 2017
pougia
Πουγκιά με Μαρμελάδα
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
generic-baking
Προετοιμασία
Μερίδες
8-12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη γέμιση

  1.  Αναμιγνύετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι, την καρύδα και το κακάο. Λειώνετε, σε χαμηλή φωτιά, τις μαρμελάδες και τις προσθέτετε στο μίγμα των ξηρών καρπών.

Για το κέϊκ

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη φρουκτόζη, μετά προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
  2. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί. Αδειάζετε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνετε ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μίγμα του κέϊκ πάνω από τη γέμιση. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170 °C) για 25 – 35 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ

Για το κέϊκ :

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

 

Για τη γέμιση :

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βάζο μαρμελάδα Light δαμάσκηνο ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 βάζο μαρμελάδα Light βερίκοκο ΖΩΓΡΑΦΟΣ