ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΥΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
11 Οκτωβρίου 2019
Show all

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Προετοιμασία
1 ώρα
Μερίδες
3-4
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κόβετε το κάθε στήθος σε 4 μικρότερα κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαύρη ζάχαρη, το βαλσάμικο, τη σόγια, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις φέτες πορτοκαλιού και το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες.
  3. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ, μαζί με τη μαρινάδα και ψήνετε στο γκριλ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC για 10-15 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  4. Μπορείτε να το συνοδέψετε με πέννες ριγέ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, με 80% περισσότερες πρωτεΐνες από τα κοινά ζυμαρικά.
ΥΛΙΚΑ

4 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2  κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας

Αλάτι-πιπέρι

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

2 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό