bares dimitriakon
Μπάρες Δημητριακών με Μαρμελάδα Φρούτα του Δάσους
15 Δεκεμβρίου 2017
tarta rodakino 1
ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
23 Ιανουαρίου 2018
Show all
keik fraoules
Προετοιμασία
Μερίδες
8-10
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

  1. Για το κέικ: Χτυπάτε το βούτυρο με τη φρουκτόζη για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, τις βανίλιες και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, κοσκινισμένα και τα προσθέτετε εναλλάξ με το γάλα, στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20 x 20εκ. και ψήνετε για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  3. Το βγάζετε από τον φούρνο και  το αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα.
  4. Για την κρέμα: Χτυπάτε τους κρόκους, τη φρουκτόζη και το κορν φλάουρ με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 200 γραμ. κρέμα γάλακτος, τον χυμό και το ξύσμα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.
  5. Με μια κουτάλα ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας. Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζετε να το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα, μέχρι να δέσει.
  6. Απλώνετε την κρέμα σε ένα βαθύ ταψί, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια, τη βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενωθούν οι 2 κρέμες. Προσθέτετε τις φράουλες και ανακατεύετε απαλά.
  7. Κόβετε το κέικ σε 3 ίσα μέρη. Μεταφέρετε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, αλείφετε με τη μισή μαρμελάδα απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα και το σκεπάζετε με ένα άλλο κομμάτι κέικ. Κάνετε την ίδια διαδικασία και κλείνετε με το τελευταίο κομμάτι κέικ. Σκορπάτε τις φράουλες, πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

120 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου

80 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 αβγά

2 βανίλιες

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1  κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού σόδα

Ξύσμα από 2 λεμόνια

200 γραμ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα λεμονιού:

3 κρόκοι αβγών

50 γραμ.  φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

25 γραμ. κορν φλάουρ

180 γραμ. γάλα

300 γραμ. κρέμα γάλακτος

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

300 γραμ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια


Για τη διακόσμηση

200 γραμ. φράουλες

200 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ φράουλα

Λίγη φρουκτόζη για πασπάλισμα