ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για το κέικ: Χτυπάτε το βούτυρο με τη φρουκτόζη για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, τις βανίλιες και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, κοσκινισμένα και τα προσθέτετε εναλλάξ με το γάλα, στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20 x 20εκ. και ψήνετε για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα.
- Για την κρέμα: Χτυπάτε τους κρόκους, τη φρουκτόζη και το κορν φλάουρ με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 200 γραμ. κρέμα γάλακτος, τον χυμό και το ξύσμα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.
- Με μια κουτάλα ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας. Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζετε να το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα, μέχρι να δέσει.
- Απλώνετε την κρέμα σε ένα βαθύ ταψί, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια, τη βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενωθούν οι 2 κρέμες. Προσθέτετε τις φράουλες και ανακατεύετε απαλά.
- Κόβετε το κέικ σε 3 ίσα μέρη. Μεταφέρετε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, αλείφετε με τη μισή μαρμελάδα απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα και το σκεπάζετε με ένα άλλο κομμάτι κέικ. Κάνετε την ίδια διαδικασία και κλείνετε με το τελευταίο κομμάτι κέικ. Σκορπάτε τις φράουλες, πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη και σερβίρετε.