kourampiedes
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ LIGHT
13 Νοεμβρίου 2017
598333-christmas-cookies
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
18 Νοεμβρίου 2017
Show all
lemon angel cake
Προετοιμασία
Μερίδες
8 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γλυκαντικό, το αλεύρι και τη βανίλια.
  2. Xτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να αφρίσουν ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα,  σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτετε τo γλυκαντικό και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ απαλά.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα 23 εκ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και ψήνετε το κέικ για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC.
  5. Ανακατεύετε με το μίξερ τα υλικά για το γλάσο.
  6. Όταν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά προτού αλείψετε στην επιφάνεια το γλάσο και σερβίρετε.

Μία συνταγή από την

Δημητριάδου Κλειώ

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (Χαροκοπείου πανεπιστημίου)

Eating Psychology Coaching

https://www.facebook.com/grafeiodiatrofis

https://coachmydiet.wordpress.com

TIP

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Slim Line ή SucraLine, ανάλογα με την προτίμησή σας.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 1 φλιτζάνι Slim Line Green
  • 8 ασπράδια αυγού
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι

Για το γλάσο:

  • 200 γραμ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά,
  • 1 φλιτζάνι Slim Line Green
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού