ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζυγίζετε την ποσότητα της μαύρης ζάχαρης muscovado και την μαλακώνετε με τα δάκτυλα διαλύοντας τυχόν σβώλους.
- Ρίχνετε πάνω από τη μαύρη ζάχαρη, 50 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια μαρίζ ώστε να πιέσετε με την σπάτουλα και να διαλύσετε τυχόν υπολείμματα σβώλων.
- Στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα 375 ml κρέμας γάλακτος μαζί με τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί, όσο παχύρευστη θέλετε.
- Τη σερβίρετε αμέσως ή τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.Αν την φτιάξετε αρκετές ώρες πριν τη σερβίρετε, ίσως να χρειαστεί να τη χτυπήσετε πάλι λίγο με σύρμα, για να αφρατέψει, πριν τη χρησιμοποιήσετε.
TIP
Η συνταγή αυτή απαιτεί μερικά παραπάνω βήματα στην προετοιμασίας της από την απλή σαντιγί, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει γιατί απογειώνει τα γλυκά με την εξωτική γεύσης της ζάχαρης που μόνο η μαυρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ έχει.
Μπορείτε να προσθέσετε extra γεύση με 1 κουτ. της σούπας από κάποιο ποτό της αρεσκείας σας, όπως ρούμι, λικέρ καφέ, κονιάκ κλπ.