ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γλυκαντικό, το αλεύρι και τη βανίλια.
- Xτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να αφρίσουν ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτετε τo γλυκαντικό και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ απαλά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα 23 εκ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και ψήνετε το κέικ για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC.
- Ανακατεύετε με το μίξερ τα υλικά για το γλάσο.
- Όταν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά προτού αλείψετε στην επιφάνεια το γλάσο και σερβίρετε.
Μία συνταγή από την
Δημητριάδου Κλειώ
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (Χαροκοπείου πανεπιστημίου)
Eating Psychology Coaching
https://www.facebook.com/grafeiodiatrofis
https://coachmydiet.wordpress.com
TIP
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Slim Line ή SucraLine, ανάλογα με την προτίμησή σας.