ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC.
- Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, μήκους 28 εκ περίπου, και τη στρώνετε με λαδόκολλα έτσι ώστε να περισσεύει χαρτί από τα πλάγια (αυτό το κάνετε για να μπορείτε να αφαιρέσετε με ευκολία το κέικ από τη φόρμα όταν ψηθεί).
- Κόβετε το αχλάδι σε κύβους και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά ενδιάμεσα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αχλάδια και τα ενσωματώνετε στο μίγμα με μια σπατουλα-μαρίζ.
- Τέλος προσθέτετε το αλεύρι, το οποίο το έχετε προηγουμένως αναμίξει με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε απαλά, ίσα ίσα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα, τοποθετείτε από πάνω τις φέτες αχλαδιού, πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη κα ψήνετε για περίπου 1 ώρα.
- Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε και το κόψετε.
TIP
Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ είτε Crème Anglaise μαύρης ζάχαρης ΖΩΓΡΑΦΟΣ είτε με Σαντιγί μαύρης ζάχαρης ΖΩΓΡΑΦΟΣ.