ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για το παντεσπάνι, χτυπάτε τη φρουκτόζη με τη μαργαρίνη, προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέϊκιν-πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα στα δύο και το βάζετε σε δύο βουτυρωμένα και αλευρωμένα στρογγυλά ταψάκια (διαμέτρου 30 εκατοστών). Ψήνετε στους 175 °C για 15 λεπτά. Αφήνετε τα δύο παντεσπάνια να κρυώσουν.
- Για την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε νερό και τα βάζετε μέσα στην μαρμελάδα (που έχετε ήδη ζεστάνει) ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί και το μίγμα της μαρμελάδας στο ψυγείο, για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο – λίγο το μίγμα της μαρμελάδας στη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά.
- Για το σιρόπι, προσθέτετε τη φρουκτόζη στο νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε, στο σιρόπι, το λικέρ.
- Αφού βρέξετε το ένα παντεσπάνι με το μισό σιρόπι, στρώνετε από επάνω την κρέμα βάζοντας (κατά διαστήματα, μέσα στην κρέμα) κομμάτια φρέσκιες φράουλες. Τοποθετείτε από επάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Μπορείτε, κατά την προτίμησή σας, να γαρνίρετε την τούρτα με σαντιγί και φρέσκιες φράουλες.