148-keik-me-giourti-fystikia-web
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ
13 Δεκεμβρίου 2016
tatin_1
ΡΕΤΡΟ ΚΕΙΚ Η’ ΜΙΚΡΑ ΤΑΤΙΝ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
21 Δεκεμβρίου 2016
Show all
tiganites
Προετοιμασία
5 - 8
Μερίδες
2-4 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το ρούμι με τις σταφίδες μέχρι να το απορροφήσουν τελείως.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους με τη φρουκτόζη, προσθέτετε το γάλα και το αλεύρι λίγο λίγο (με προσοχή να μη σβολιάσει)
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
  4. Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο τηγάνι (30 εκατοστά) , πασπαλίζετε από πάνω με τις σταφίδες και το μήλο, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε ώστε να ψηθεί και από την άλλη.
  6. Κόβετε την τηγανίτα σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με φρουκτόζη και κανέλα ή μαρμελάδα βύσσινο.
ΥΛΙΚΑ

3 κουτ. σούπας σταφίδες

3 κουτ. σούπας ρούμι

4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

3 κουτ. σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες


ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

 

φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ και κανέλα ή μαρμελάδα Light βύσσινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ με ολόκληρα κομμάτια φρούτου