ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το ρούμι με τις σταφίδες μέχρι να το απορροφήσουν τελείως.
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη φρουκτόζη, προσθέτετε το γάλα και το αλεύρι λίγο λίγο (με προσοχή να μη σβολιάσει)
- Χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο τηγάνι (30 εκατοστά) , πασπαλίζετε από πάνω με τις σταφίδες και το μήλο, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε ώστε να ψηθεί και από την άλλη.
- Κόβετε την τηγανίτα σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με φρουκτόζη και κανέλα ή μαρμελάδα βύσσινο.