pagoto vanilia
ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (FROZEN YOGURT)
13 Ιουλίου 2016
tiganites
ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ
13 Δεκεμβρίου 2016
Show all
melomakarona-1
Προετοιμασία
Μερίδες
30-40
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το μπέϊκιν – πάουντερ, ανοίγετε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα.
  3. Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη.
  4. Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε με τα δάκτυλα σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  5. Βάζετε εκεί λίγη γέμιση και κλείνετε το βαθούλωμα πατώντας με τα δάκτυλα, ώστε να πάρουν τα μελομακάρονα ένα μακρόστενο οβάλ σχήμα.
  6. Τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180ο C για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Περιχύνετε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο. Όταν πιουν το σιρόπι, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  7. Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζυμη:

 

1 ½ φλιτζάνι λάδι

1 βανίλια

8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

4 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

 

Για τη γεμιση :

 

1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

 

Για το σιροπι :

 

4 φλιτζάνια νερό

4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κομμάτι φλούδα λεμονιού


Για το γαρνιρισμα:

 

1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα