ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι και το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1600C.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το γλυκαντικό, τις βανίλιες, το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το μαγειρεμένο ρύζι, τις σταφίδες και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20×30εκ.
- ή το μοιράζετε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη και πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο.
- Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
- Βγάζετε από τον φούρνο το ρυζόγαλο και το αφήνετε για 15 λεπτά να κρυώσει.
- Σερβίρετε με 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο.