ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε τις μπριζόλες ώστε να μαλακώσουν. Τις αλευρώνετε και αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε (με το μισό λάδι) τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 20-30 λεπτά περίπου.
- Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα δαφνόφυλλά, το θυμάρι, το κρασί, το ξύδι, τη φρουκτόζη και τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. ‘Οταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό και προτού προσθέσετε το κριθαράκι, διαλύετε μέσα τους κύβους λαχανικών.
- Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και τις σερβίρετε με το κριθαράκι.