xoirino-damaskino
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
11 Νοεμβρίου 2023
ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_SLIM_LINE_306X358
ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
17 Νοεμβρίου 2023
Show all
pavlova1
Προετοιμασία
Μερίδες
8 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη μαρέγκα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120° C .

Βάζετε στο μούλτι την καστανή ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει σκόνη.

Βάζετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το ξίδι και τη βανίλια.

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι, σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν δυναμώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα με την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Τέλος προσθέτετε το μείγμα του ξιδιού σιγά-σιγά και χτυπάτε για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα.

Πάνω σε λαδόκολλα, σχεδιάστε 3 ίσους κύκλους (διαμέτρου 24 εκ.). Μοιράστε τη μαρέγκα μέσα στους κύκλους και απλώστε την ομοιόμορφα να καλύψει όλο τον κύκλο. Μεταφέρετε προσεχτικά τις λαδόκολλες σε ταψιά και τις ψήνετε στον φούρνο

για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να είναι τραγανές από έξω και μαλακές από μέσα.

Σβήνετε τον φούρνο και τις αφήνετε μέσα να στεγνώσουν για 30 λεπτά.

Βγάζετε τις μαρέγκες από τον φούρνο και τις αφήνετε  για 10 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.

Για τα φρούτα

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σπάτε μερικά φρούτα.

Για την κρέμα

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί , μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα σαν σαντιγί.

Την διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Συναρμολόγηση & Διακόσμηση

Βάζετε μια μαρέγκα σε μια πιατέλα και από πάνω απλώνετε το 1/3 της κρέμας και το 1/3 των φρούτων. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες μαρέγκες.

TIP

Εναλλακτικά, μοιράζετε το μείγμα της μαρέγκας σε 3 βουτυρωμένα και περασμένα με ζάχαρη άχνη τσέρκια και τις ψήνετε με τον ίδιο τρόπο.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρέγκα

250 γραμ. καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 ½  κουτ. της σούπας  κορν φλάουρ

2 κουτ. του γλυκού  ξίδι από λευκό κρασί

1  βανίλια

5  ασπράδια από μεγάλα αυγά

Λίγο αλάτι

Για τα φρούτα:

300 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βύσσινο ή φρούτα του δάσους

150 γραμ. φράουλες κομμένες στα 4

150 γραμ. φρούτα του δάσους

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη  ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Για την κρέμα 

250 γραμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμ. τυρί κρέμα

1 κουτ. της σούπας  καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 βανίλια