samali
ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ STEVIA
8 Ιουνίου 2021
cake vanilia
ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ
9 Ιουνίου 2021
Show all
bourekakia
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια.  Ανακατεύουμε το μίγμα  σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε την μίγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη στέβια.  Χτυπάμε πολύ καλα τα αυγά και τα ρίχνουμε μαζί  στο μίγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα ώστε να γίνει χλιαρή.
  3. Χωρίζουμε προσεκτικά τα φύλλα και κόβουμε το  κάθε φύλλο σε τέσσερις λωρίδες. Βουτυρώνουμε καλά την κάθε λωρίδα, βάζουμε 1 ½ κουταλιά από την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολάκι. Λίγο πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο άκρες  του ρολού και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
  4. Βάζουμε τα μπουρεκάκια  με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Για το σιρόπι, βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και την φλούδα λεμονιού. Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε την στέβια και βγάζουμε τη φλούδα. Οταν φτιάχνουμε σιρόπι με στέβια δυστυχώς δεν πήζει το σιρόπι, οπότε θα διαλύσουμε σε 1  σφηνάκι παγωμένο νερό μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ , το οποίο ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κάτω από ένα σουρωτήρι ψιλό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και  αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
  6. Περιχύνουμε τα χλιαρά μπουρέκια με το χλιαρό σιρόπι, τα αφήνουμε να το ρουφήξουν για 1 ώρα και τα σερβίρουμε.
TIP

Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε βούτυρο και γάλα αγελάδος.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού

1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (τύπου Κερκύρας)

Για την κρέμα

1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι

10 ml Slim Line Green Drops

1200 ml φρέσκο γάλα κατσικίσιο

4 κουτ. της σούπας βούτυρο Κερκύρας

5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 βανίλια

Για το σιρόπι

10 ml Slim Line Green Drops

1 φλιτζάνι νερό

φλούδα από 1 λεμόνι

1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ (διαλυμένο σε ένα σφηνάκι παγωμένο νερό)