ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μία λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο νερό.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αναμυχθούν καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί 25 εκ.
- Το αφήνουμε στην άκρη, να φουσκώσει το σιμιγδάλι, για 2 ώρες περίπου. Με ένα μαχαίρι που βουτάμε στο νερό, κάνουμε τις γραμμές και στη συνέχεια βάζουμε το αμυγδαλάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και στα 15 λεπτά περίπου, βγάζουμε το ταψί και με ένα μαχαίρι που βουτάμε σε νερό χαράσουμε το σάμαλι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά (συνολικός χρόνος ψησίματος 30 λεπτά).
- Παράλληλα σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι . Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν βράση, μετράμε για 7 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και όταν βγάλουμε το σάμαλι απο το φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως.