sokolatenios kormos
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
8 Ιουνίου 2021
bourekakia
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ STEVIA
9 Ιουνίου 2021
Show all
samali
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μία λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο νερό.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμυχθούν καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί 25 εκ.
  3. Το αφήνουμε στην άκρη, να φουσκώσει το σιμιγδάλι, για 2 ώρες περίπου. Με ένα μαχαίρι που βουτάμε στο νερό, κάνουμε τις γραμμές και στη συνέχεια βάζουμε το αμυγδαλάκι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C  και στα 15 λεπτά περίπου, βγάζουμε το ταψί και με ένα μαχαίρι που βουτάμε σε νερό χαράσουμε το σάμαλι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά (συνολικός χρόνος ψησίματος 30 λεπτά).
  5. Παράλληλα σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι . Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν βράση, μετράμε για 7 λεπτά.
  6. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και όταν βγάλουμε το σάμαλι απο το φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως.
ΥΛΙΚΑ

350 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. του γλυκού σόδα

250 γραμ. σιμιγδάλι χονδρό

150 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

10 ml Slim Line Green Drops

150 ml νερό

4-5 δάκρυα μαστίχας

2 βανιλίνες

ξύσμα ενός λεμονιού

αμύγδαλα λευκά (για στόλισμα)

Για το σιρόπι

15 ml  Slim Line Green Drops

500 ml νερό

χυμό από 1/2 λεμόνι