spageto-kotopoulo
ΣΠΑΓΕΤΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
10 Ιανουαρίου 2017
138-karamelomenes-bananes-web
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
31 Ιανουαρίου 2017
Show all
lazani-me-mprokolo_2
Προετοιμασία
Μερίδες
4
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κόβετε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια. Βράζετε ταλουκάνικα με δύο φλυτζάνια νερό, για 15 λεπτά περίπου.
  2. Σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο με το λάδι για 5 λεπτά.
    Βάζετε τα σωταρισμένα υλικά σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα λουκάνικα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, τον βασιλικό και 1½ φλυτζάνι νερό.
  3. Βράζετε για 30 λεπτά, σε σιγανή φωτιά.
  4. Εντωμεταξύ, βράζετε το σπαγέτο σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Σερβίρετε το σπαγέτο με την σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μακαρόνια Νο 10 σπαγέτο ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 καρότο τριμμένο

200 γραμ. λουκάνικο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός

100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη