Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα και λιώνετε σε μπεν μαρί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το αλάτι και το σιρόπι αγαύης και το αφήνετε στην άκρη.
Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, αδειάζετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα για τα brownies, σε ένα ταψί 35×20 εκατοστά και καρφώνετε τα ολόκληρα φουντούκια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα για 40-50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά, κόβετε τα brownies σε κομμάτια και τα σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά ήδη ξηρών καρπών, όπως καρύδια.