ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα το κακάο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε με την λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε το μίγμα από το μίξερ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας. Τέλος ενώνουμε το σοκολατένιο μίγμα με την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 50 λεπτά.
- Για την γκανάζ, λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κέικ αφού κρυώσει καλά.