Loumoumades-2-ylika
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ
23 Ιανουαρίου 2023
ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ STEVIA
22 Απριλίου 2023
Show all
cake
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα το κακάο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε με την λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε το μίγμα από το μίξερ.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας. Τέλος ενώνουμε το σοκολατένιο μίγμα με την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
  4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 50 λεπτά.
  5. Για την γκανάζ, λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κέικ αφού κρυώσει καλά.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

130 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γραμ. Καστανή Ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 αυγά

1 βανιλίνη

1 κουτ. της σούπας σόδα

2 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού

70 γραμ. κακάο

150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γραμ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. του γλυκού γιαούρτι

Για την γκανάζ:

150 γραμ. κουβερτούρα

100 γραμ. κρέμα γάλακτος