marmeladokouloura_2
ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
3 Φεβρουαρίου 2017
rizogalo_1
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
+Ψ_128
Preperation
Servings
12 κομμάτια
HOW TO MAKE THIS RECIPE

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C°.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τα 60 γραμ. γλυκαντικού, για 5 λεπτά,  μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνετε τις βανίλιες, το ξύσμα και τα αυγά ένα-ένα.
  4. Προσθέτετε τα στερεά υλικά και το ξινόγαλο εναλλάξ, σε τρείς δόσεις, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ διαστάσεων 24 x 24 εκατοστά  και από πάνω τοποθετείτε τα βατόμουρα. Τέλος πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και με το υπόλοιπο γλυκαντικό.
  5. Ψήνετε το κέικ για 20-25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια το βγάζετε από τη φόρμα.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ξινόγαλο μαζί με το γλυκαντικό μέχρι να διαλυθεί. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.
  2. Σερβίρετε το κέικ κομμένο σε κομμάτια μαζί με τη σάλτσα.
TIP

Αν θέλετε, γαρνίρετε το κέικ με 100 γραμ. βατόμουρα πριν το σερβίρετε

INGREDIENTS

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού  σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

60 γραμ. γλυκαντικό Slim Line ή Sucra Line + 2 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

4 αυγά μετρίου μεγέθους

260 γραμ. ξινόγαλο

200 γραμ. βατόμουρα ή φράουλες ή σμέουρα

30 γραμ. κουκουνάρι


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

8 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο

2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line ή Sucra Line