ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάμε το λάδι με το γλυκαντικό στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε ένα- ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε μέχρι ενωθούν.
- Προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο και βελούδινο.
- Χωρίζετε το μείγμα σε 2/3 βανίλιας και στο 1/3 που απομένει προσθέτετε το κακάο. Ανακατεύετε καλά να ενωθεί και να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.
- Τοποθετείτε το μείγμα βανίλιας σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, λαδωμένη και αλευρωμένη και στη συνέχεια στο κέντρο του κέικ προσθέτετε το σοκολατένιο μείγμα χωρίς να ανακατέψετε.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για 45-55 λεπτά περίπου.
- Ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ τρυπώντας με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
- Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.