cake vanilia
ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
16 Μαΐου 2023
loukoumia
ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
8 Σεπτεμβρίου 2023
Show all
pasta-amigdalou
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1.  Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη στέβια.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαρέγκας. Ανακατεύουμε απαλά για να τα ενώσουμε.
  3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μέρη. Απλώνουμε το κάθε ένα σε ένα ταψί, 20×30 εκατοστά, στρωμένο με χαρτί λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για την κρέμα , ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και κρατάμε στην άκρη περίπου 200 ml.
  5. Ανακατεύουμε τη στέβια, τους κρόκους και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 200 ml γάλακτος και το προσθέτουμε στο μίγμα αυγών.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μία κουτάλα από το ζεστό γάλα στο μίγμα αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε άλλη μία κουταλία και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το γάλα.
  8. Μεταφέρουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει καλά.
  9. Μόλις το μίγμα πήξει, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
  10. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεβράνη (έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας) και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
  11. Για την επικάλυψη, χτυπάμε 300ml κρέμας γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας στέβια σε σαντιγί και στη συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί μαζί με την κρέμα από το ψυγείο με το σύρμα του μίξερ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και χωρίζουμε το μείγμα της κρέμας μας  σε 3 μέρη.
  12. Για συναρμολόγηση, τοποθετούμε ένα κομμάτι της βάσης σε ένα ταψί, τοποθετούμε την κρέμα από πάνω και την απλώνουμε. Επαναλαμβάνουμε  για τις δύο επόμενες στρώσεις και τέλος πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα γύρω-γύρω.
  13. Ένα κερασάκι σε κάθε πάστα, όταν την σερβίρουμε, ταιριάζει απόλυτα.

 

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

4 ασπράδια αυγών
12 ml Slim Line Green Drops
120 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου
15 γραμ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα

12 ml Slim Line Green Drops
4 κρόκους αυγών

2 βανίλιες
100 γραμ. κορν φλάουρ
20 γραμ. βούτυρο

300 ml κρέμα γάλακτος
120 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη
200 γραμ. φιλέ από καβουρντισμένο αμύγδαλο