ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βράζουμε το νερό και την καστανή ζάχαρη για 7 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον νισεστέ και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Αφού ομογενοποιηθούν και λιώσει ο νισεστές, ρίχνουμε το μείγμα στο σιρόπι που βράζει. Προσθέτουμε το ανθόνερο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιου, ανακατεύουμε καλά με σύρμα και βράζουμε το μίγμα μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε στο μίγμα τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φυστίκια χονδροκομμένα. Για να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια μπορούμε να τα βάλουμε σε μια σακούλα και να τα χτυπήσουμε με τον πλάστη.
- Σε ένα δίσκο μεταλλικό στρώνουμε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τρίμματα ξηρών καρπών για να μην κολλάνε τα λουκούμια. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω, το πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Μετά από 4 ώρες περίπου το αναποδογυριζουμε σε έναν άλλο δίσκο και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μία πετσέτα 12 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και φυλάμε τα λουκούμια σε μεταλλικό η γυάλινο δοχείο.