ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε στο φαγητό.
- Παράλληλα, δίπλα έχουμε βάλει νερό να βράζει, το αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Παίρνουμε τη μεγάλη κουτάλα και προσθέτουμε νερό απο τα μακαρόνια στον κιμά, περίπου ένα φλιτζάνι.
- Αλατίζουμε τον κιμά και βάζουμε το πιπέρι και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στον κιμά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα οποία και λαδώνουμε με 2 κουτ. της σούπας λάδι.
- Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου).