trifle
TRIFLE ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
25 Ιουνίου 2021
banoffee
ΜΠΑΝΟΦΙ
6 Ιουλίου 2021
Show all
μακαρονια με κιμά 7
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε στο φαγητό.
  2. Παράλληλα, δίπλα έχουμε βάλει νερό να βράζει, το αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  3. Παίρνουμε τη μεγάλη κουτάλα και προσθέτουμε νερό απο τα μακαρόνια στον κιμά, περίπου ένα φλιτζάνι.
  4. Αλατίζουμε τον κιμά και βάζουμε το πιπέρι και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στον κιμά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα οποία και λαδώνουμε με 2 κουτ. της σούπας λάδι.
  6. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου).
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια Ζωγράφος Νο 10

500 γραμ. κιμάς κοτόπουλου

2 ντομάτες

3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά)

1 κρεμμύδι μικρό

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι-πιπέρι