detox
DETOX ΡΟΦΗΜΑ
22 Ιουνίου 2021
makaronosalata main
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
23 Ιουνίου 2021
Show all
pagoto main
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια., λίγο πριν το σημείο βρασμού.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη μαύρη ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα στα αυγά σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας, έτσι ώστε να πάρουν θερμοκρασία.
  3. Επαναφέρουμε όλο μαζί το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο πρέπει να ξέρετε ότι το γάλα βράζει στους  101 περίπου βαθμούς, στους 82 αρχίζει να φουσκώνει, οπότε μόλις δείτε να αρχίζει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει, καλά, προτού την βάλουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
  5. Όταν κρυώσει η κρέμα την βάζουμε σε μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στο τέλος της διαδικασία προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.
  6. Αν δεν έχουμε μηχανή παγωτού βάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και την βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε 2 ώρες βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 4-5 φορές και την τελευταία φορά προσθέτουμε την καρύδα. Έπειτα το αφήνουμε στην κατάψυξη 12 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο.
ΥΛΙΚΑ

1 αυγό

400 γραμ. γάλα πλήρες

200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%

4 κρόκοι αυγών

100 γραμ. μαύρη  ζάχαρη Muscovado ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 μπανάνες

1 λοβός βανίλιας ή 2 βανιλίνες

80 γραμ. καρύδα αποξηραμένη