ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια., λίγο πριν το σημείο βρασμού.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη μαύρη ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα στα αυγά σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας, έτσι ώστε να πάρουν θερμοκρασία.
- Επαναφέρουμε όλο μαζί το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο πρέπει να ξέρετε ότι το γάλα βράζει στους 101 περίπου βαθμούς, στους 82 αρχίζει να φουσκώνει, οπότε μόλις δείτε να αρχίζει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει, καλά, προτού την βάλουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσει η κρέμα την βάζουμε σε μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στο τέλος της διαδικασία προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.
- Αν δεν έχουμε μηχανή παγωτού βάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και την βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε 2 ώρες βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 4-5 φορές και την τελευταία φορά προσθέτουμε την καρύδα. Έπειτα το αφήνουμε στην κατάψυξη 12 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο.