banoffee
ΜΠΑΝΟΦΙ
6 Ιουλίου 2021
tiramisou
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
7 Σεπτεμβρίου 2021
Show all
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γάλα, το γλυκαντικό, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με το γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  5. Παγώνουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  6. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη (επιλέξτε ένα μπολ με καπάκι) για 6 ώρες.
  7. Για να πετύχουμε αφράτη υφή στο παγωτό, το βγάζουμε κάθε μισή ώρα από την κατάψυξη και αφρατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός και στη συνέχεια το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
ΥΛΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (φρέσκος)

Ξύσμα από δύο λεμόνια

4-5 κουτ. της σούπας γλυκαντικό Slim Line Green 

1 ποτήρι φρέσκο γάλα πλήρες, παγωμένο

400 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά, παγωμένη