ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γάλα, το γλυκαντικό, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με το γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Παγώνουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη (επιλέξτε ένα μπολ με καπάκι) για 6 ώρες.
- Για να πετύχουμε αφράτη υφή στο παγωτό, το βγάζουμε κάθε μισή ώρα από την κατάψυξη και αφρατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός και στη συνέχεια το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.