ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αρχικά παστεριώνουμε τους ωμούς κρόκους ως εξής: Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με το Slim Line και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να σφίξει ο κρόκος. φροντίζοντας να μην μας ψηθεί το μείγμα. Αν υπάρχει θερμόμετρο ζαχαροπλαστική πρέπει να φτάσει στους 60°C.
- Συνεχίζοντας, αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα να κρυώσει και να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν σε μια βελούδινη κρέμα.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος πέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί και με πολύ απαλές κινήσεις προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν .
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ και βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.
- Φτιάχνουμε τη πρώτη στρώση μπισκότα σε μακρόστενο πυρέξ 30χ20, απλώνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα σε καφέ-λικέρ σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Αν θέλουμε, κάνουμε μικρές ροζέτες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα της φωτογραφίας.
- Παγώνουμε το τιραμισού για 3 ώρες περίπου έτσι ώστε να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.