cookies main
Μπισκότα βρώμης με κράνμπερι
16 Μαΐου 2023
ice-cream-2
Παγωτό σοκολάτα με σιρόπι αγαύης
16 Μαΐου 2023
Show all
rolakia
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους, τις σταφίδες, τα goji berries, τα αποξηραμένα φρούτα, τις 4 κουταλιές σιρόπι αγαύης, το κανελογαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  3. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί 35×25 εκατοστά περίπου. Κόβετε τα φύλλα κάθετα σε δύο μακρόστενες λωρίδες και ξεκινάτε. Παίρνετε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνετε ,το γεμίζετε με μία κουταλιά της σούπας γέμιση και το ρολάρετε, κλείνοντας πρώτα από πάνω τη γέμιση, στη συνέχεια από τα πλάγια και τέλος ρολάρουμε. Συνεχίζετε έτσι να φτιάξετε όλα τα φύλλα.
  4. Τοποθετείτε τα ρολάκια μέσα στο ταψί, το ένα δίπλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  5. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.
  6. Με το που θα τα βγάλετε από τον φούρνο και όπως είναι καυτά τα περιχύνετε με το σιρόπι αγαύης και τα αφήνετε να κρυώσουν.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. ανάλατους  ωμούς ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (φιστίκια Αιγίνης, Καρύδια,Αμύγδαλα,Κάσιους)

4 κουτ.της σούπας μαύρες σταφίδες

2 κουτ. της σούπας goji berry

2 κουτ. της σούπας  αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

4 κουτ. της σούπας Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας κανέλα

½ κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο

½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 φλ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπιασμα:

250 γραμ. Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ