ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια προσθέτετε (ανακατεύοντας καλά) τη μαργαρίνη, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρίφαλο, και το μπέϊκιν – πάουντερ (διαλυμένο μέσα στο κονιάκ). Βάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180ο C) για 35 – 45 λεπτά.
- Για το σιρόπι: Βράζετε πρώτα το νερό με την καστανή ζάχαρη και μετά προσθέτετε τη φλούδα πορτοκαλιού και αφήνετε να βράσει για 15 – 20 λεπτά.
- Βγάζετε την καρυδόπιτα από το φούρνο. Όταν κρυώσει λίγο, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
TIP
Προαιρετικά στρώνετε από πάνω μαρέγκα και πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτα.